lauantai 16. huhtikuuta 2011

Lahden mätsäri

Tänään käytiin Lahdessa mätärissä Säteen kanssa ja hienosti pärjättiin eli PUN-2 :) Hävittiin kyllä hyvälle "vastustajalle" eli isolle valkoiselle villakoiralle Dellalle. Tuomari sanoikin, että meistä kahdesta oli vaikea valita, mutta tällä kertaa voiton vei Della :) Huomenna suuntana Heinolan mätsäri, otan ehkä myös pienet koirat mukaan ja ehkä vien myös Millin kehään :) Saa nähdä.
Katsottiin sitten BIS-kisakin ja juotiin kupit kahvia odotellessa. Ostin Säteelle matkaa varten vesikupin, jonka saa häkkiin kiinni ja sitten vesipullon, jossa on kuppi samassa. Säde sai palkinnoksi jäniksen korvia ja muita puruluita, lelun ja omistajalle palkinnoissa oli pieni picnic-setti ja karkkia. Oli kyllä hyvät palkinnot, koska ilmot. maksu oli 8e ja pelkästään voitettu lelu maksoi, jo enemmän :)
Kotona juotiin sitten assistenttini/kenneltyttöni (äiti) kanssa kahvit ja mentiin pihahommiin. Annoin Säteelle ison naudan putkiluun ja pikkukoirat saivat pienemmän puruluut.
Koirat saivat sitten ruuan, nappuloita ja kalaa. Säteelle laitoin riisiä, koska painoa pitää vielä saada vähän pois mutta en voi tiputtaa ruuan määrää enää niin annan 1,5dl nappuloita ja 1dl riisiä, jos vaikka paino sillä lähtisi putoamaan.  Mukava ja lämmin päivä olla ulkona eikä ainakaan vielä lähdetä koirien kanssa lenkille, mutta illemmalla sitten, kun vähän viilenee :)

Käytiin sitten illemmalla vielä lenkki :) Säteelle tuli kuuma aika nopeasti, mutta pienet jaksoivat reippaasti kävellä.  Mentiin n.40min lenkki eli 4km. Olisi ehkä pitänyt vielä odottaa, että olisi tullut viileämpi, mutta oli niin hieno ilma, että pakko se oli lähteä kun aurinko vielä paistoi.
Tänään tuli myös pidettyä kevään ensimmäiset kakka-talkoot :D Piha oli täynnä "miinoja" ja pari muovipussillista niitä keräsinkin. Nyt on piha taas hetken aikaa siisti, ennen kuin loput lumet sulavat.

2 kommenttia: