torstai 28. heinäkuuta 2011

Kaksi päivää emona

Eilinen ja tämä päivä onkin mennyt oikeastaan kotona, pentuja hoitaessa ja ruokkiessa. En ensimmäisenä yönä ottanut Milliä nukkumaan minun ja pentujen kanssa, vaan annoin sen nukkua ja kerätä voimia toisessa huoneessa. Välillä se itki ja kun päästin sen katsomaan pentuja, se ei mennyt niiden lähelle vaan lähti huoneesta heti pois. Aamulla sitten Milli tuli huoneeseen ja oli samanlainen kuin yölläkin, pelkäsi pentuja ja lähti pois. Milli tuli sitten loppujen lopuksi peiton alle kanssani ja laitoin sille yhden pennun ja se sitä vähän nuoli, haisteli ja ihmetteli, mutta loppujen lopuksi lähti taas pois. Pikkuhiljaa Milli alkoi hoitaa pentuja ja siirrettiin se sitten pentujen kanssa alakertaan pentuaitaukseen ja lähdimme äidin kanssa pois, tiesimme molemmat, että joko Milli ei hoida pentujaan tai sitten se hoitaa ne. Seuraavan kerran kun menin katsomaan, niin Milli ja pennut olivat kaikki nukkumassa kopassa, helpotus oli suuri! Eilen sitten syötin pentuja parin tunnin välein ja siinä välissä yritin hoitaa muita asioita, mutta ei siitä mitään meinannut tulla. Väsymys painoi yön valvomisen jälkeen, mutta päivällä en ehtinyt kuitenkaan nukkua kuin puoli tuntia. Äidilläni oli onneksi tänään vapaapäivä, joten viime yön syötöt tehtiin puoliksi, äiti syötti klo:01.00 ja minä klo:04.00 ja äiti sitten taas kuuden jälkeen aamulla. Kyllä eilen illalla uni maistui, kun oli 38h valvonut. Tänään käytiin sitten eläinlääkärissä Millin ja pentujen kanssa tarkastuskäynnillä. Milli ja pennut ovat kunnossa ja terveitä. Eläinlääkäri lopetti antibiootti- ja kipulääkityksen ja antoi lääkettä maidon laskeutumiseksi. Saatiin kyllä yksi kipulääke mukaan ja onneksi saatiin, koska Milli on tänään kipuillut vähäsen. Täytyy varmaan huomenna soittaa eläinlääkärille, että saadaan lisää kipulääkettä ja ehkä myös antibiootteja, jos Millillä nousee kuume. Tänään illalla mittasin ja oli hieman koholla, mutta kuitenkin alle 39, voi tosin olla että se on ihan normaalia näin synnytyksen jälkeenkin. Pentujen painot ovat nousussa, kaikki ovat saaneet yli 20g painoa lisää.
   Eilen en ollut Gildan kanssa agilityssä, koska olin niin väsynyt, etten olisi jaksanut keskittyä treeneihin yhtään, tänään menin Säteen kanssa arkitottikseen, jotta sekin saisi jotain tekemistä. Gilda ja Säde ovat jääneet vähän taka-alalle, eilen mietin illalla pitkään olenko antanut niille edes ruokaa, mutta olin sitten kuitenkin antanut. Äiti on onneksi vienyt niitä lenkille aamuisin ja välillä myös iltaisin. Eilen ne olivat mökillä vanhempieni kanssa ja olivat nauttineet olosta.
   Gilda ja Säde ovat vähän ihmeissään tilanteesta, Säde olisi halunnut pentuja katsoa ja ensimmäisenä yönä, kun pennut itkivät niin Säde katsoi minua ja pentulaatikkoa aivan kuin kysyen "voisinko jotenkin auttaa?" ja ulisi hieman. Gilda taas murisee Millille, kun välillä käydään ulkona pissalla. Ennen ne olivat niin hyvät kaverin, mutta nyt Gilda ei oikein Millistä piittaa ja tosiaan murisee, jos Milli menee liian lähelle :( Gilda on myös vähän masentunut, tai ainakaan se ei ole sama iloinen Gilda kuin ennen, vaan nyhjöttää yksin jossain ja nukkuu paljon.
Oli hauska eilen aamupäivästä huomata, kuinka hyvin Milli on toipunut. Sen selviytyminen oli ihme ja eilen (alle 24h leikkauksesta) se leikki vähän pallolla :D Oli todella reipas ja olisi halunnut leikkiä lisää, mutta otin sen siltä pois, koska se ei saisi hirveästi riehua.
  Mutta nyt eletään päivä ja yö kerrallaan ja toivotaan, että Milliltä alkaisi tulla maitoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti