torstai 20. lokakuuta 2011

Aktivointia

Tiistaina oltiin Unton kanssa taas pentukurssilla, muistin että se olisi ollt viimeinen kerta, mutta se onkin vasta ensi viikolla :) Harjoiteltiin naksuttimen käyttöä, se onkin Untolle, niinkuin muillekin koirilleni tuttu. Tehtiin harjoituksia pareittain, ensin laitettiin purkki lattialle ja kun koira kosketti sitä niin naks ja palkka, toistettiin tätä n. kymmenne kertaa ja pikku hiljaa Untonkin päässä välähti, etä sen namin saa kun purkkia koskettaa :D
Seuraavaksi tehtiin niin, että seisotaan eikä anneta koiralle mitään käskyä ja katsotaan mitä se ensimmäisenä tarjoaa, Unto tarjosi seisomista kera katsekontaktin, tätä toistettiin kolme kertaa ja aina tarjosi samaa. Seuraavaksi tehtiin sama, mutta odotettiin mitä koira tarjoaa seuraavaksi, eli en palkannut Untoa seisomisesta vaan odotin mitä se seuraavaksi tekee ja se meni istumaan, tätä toistettiin siis taas kolme kertaa.
Harjoiteltiin myös rauhoittumista, eli koira kyljelleen ja pidettiin se siinä vaikka kuinka rimpuilisi, Untolle tuokin on tuttua kun leikkaan sen kynnet aina niin, että se makaa joko lattialla tai trimmauspöydällä kyljellään.
  Eilen olin kotona koko päivän, kun olin vähän kipeä, tietysti kipeänäkin täytyy hoitaa velvollisuuksia ja aamusta lähdettiin Unton, Gildan ja Säteen kanssa metsään lenkille. Poju ja Milli jäivät kotiin nukkumaan :D Otin herkkuja mukaan metsään ja heittelin niitä aina välillä pusikoihin, ja koirat etsivät niitä innokkaina, vähän nenän käyttöä :) Huomaa, kuinka ne väsyvät lenkillä enemmän kun niille antaa jonkinlaisia etsimis tehtäviä :)  Päivällä sitten kävin Anniinan luona Fanilandiassa ja mukaan tarttui vaikka mitä, Untolle 15 kg ruokaa, herkkuja, kaksi matkakuppia (jota olen himoinnut jo kauan), uusi älypeli ja kuivattua mahaa :) Uudessa älypelissä pitää nosttaa kuppeja ylös, jotta saa herkuhn alta, Unto oli ainoa joka sen tajusi ja kun oli muiden vuoro se hetken odotti ja sitten se meni näyttämään, että miten sitä peliä oikeen pelataan :D
Mentiin sitten kaikkien koirien kanssa ulos ja heittelin niille pitkin pihaa pieniä herkkuja, Poju katseli ensin, että mitä ne oikein tekee mutta nopeasti se tajusi, että niitä herkkuja pitää etsiä :)
  Neljältä minulla olikin kampaaja ja otin Pojun mukaan, jotta osaisi olla välillä yksinkin, vaikka olihan sillä seuraa kampaajallakin, koska siellä oli kampaajani koira Tipsu :) Poju väsyi nopeasti ja kun hiuksiani pestiin, se nukkui jaloissani ja leikkauksen ajan se nukkui sylissäni :)
  Illalla sitten ukkosti ja Sädehän meni aivan paniikkiin :/ Se kun vihaa ukkosta yhtä paljon kuin minä. Se ei usklatanut tulla olohuoneeseen ollenkaan vaan oli eteisessä ja kun ukkonen loppui houkuttelin sen olohuoneeseen ja kun koirat olivat kaikki täynnä energiaa, heittelin niille Pojun nappuloita pitkin lattioita ja puolisen tuntia meni niin kaikki nappulat oli syöty ja minä pääsin moppaamaan kuolaisen lattian :D Sen jälkeen olikin hiljaista ja päästiin kaikki nukkumaan :)
   Tänään Poju oli rokotuksilla, sillä on vieläkin alapurenta ja ell sanoi, ettei se siitä varmaan korjaannu. Kiveksiäkään ei vielä tuntunut, vaikka itse mielestäni tunnen pienet pallot siellä :)
Tänään otan kuvia ja laitan vielä illalla uuden postauksen jossa kuvia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti