torstai 10. helmikuuta 2011

Laiskottelua

Työharjoittelu loppui maanantaina ja onki ollut kolme vapaa päivää :) Eilen oli arkitottis ja jätin suosiolla Säteen kotiin, kun se on ollut niin levoton ja vähän omapäinen ja tänään sitten alkoikin juoksut joista on ollut selviä merkkejä jo jonkin aikaa. Otin sitten Gildan pitkästä aikaa mukaan kurssille ja vauhtia neidillä riitti. Gildahan tahtoo tehdä heti eikä miettiä yhtään mitä edes pitäisi tehdä. Harjoiteltiin ohituksia, jotka sujuivat mukavasti, koska Gilda ei oikein muista koirista piittaa (paitsi kun koko lauma on mukana). Paikalla olo sujui myös ihan okei, vaikka vähän pelotti kun seinän toisella puolella kolisteltiin paljon Gilda tietysti ilmoitti että siellä liikkuu joku ja haukahti muutaman kerran. Sitten viimeiseksi kokeiltiin keppejä. Gilda vilkaisi keppejä ja olisi halunnut lähteä seuraamaan jotai hyvää hajua, mutta sitten kun vähän näytin mikä on homman nimi niin kyllähän se sitten toisella kerralla meni todella hienosti :) Gildalla on energiaa ja intoa ihan "liikaa" :D
Gildan kanssa pitää keväällä/kesällä päästä mejä-kurssille kun sen nenän käyttö on mitä mahtavinta! Vertahan meiltä pakkasesta löytyy, kun viime kesänä ei niitä ehditty käyttää, joten jos sitä vaikka keväällä menisi vähän harkkaamaan Gildan kanssa sitä. 
   Tänään lähdettiin Säteen kanssa kahdestaan aamulenkille, koska pikkukoirat eivät liian kovilla pakkasilla lenkkeile (ulkona oli -15 astetta). Lenkillä harjoiteltiin seuraamista ja yririn hioa oikeaa seuraamispaikkaa. Seisomista harjoiteltiin ja sujui ihan hyvin käsiavustuksella eikä edes istunut kun tulin takaisin vierelle, siitä voin antaa Säteelle jo ison plussan! Tokon treenaaminen on jäänyt viime viikkoina vähemmälle ja se johtuu siitä, että Säteestä on tullut murkkuikäinen, jolla on valikoiva kuulo :D Ollaan siis palattu takaisin alkukantaisen koiran tasolle ja aloitettu ohittamisharkat aivan alusta. Varsinkin pimeällä kaikki on niin kamalan pelottavia ja välillä jopa on haukahtanut toisen koiran nähdessään, mutta onneksi on parannusta jo hieman saatu ja koirat ohitetaan ihan hiljaa vaikka välillä ei meinaa sivulla pysyäkään. 
  Toissailtana vähän harjailin Sädettä ja kohtahan se onkin jo karvaton koira :D Karvaa lähtee paljon ja näyttäähän se jo hoikemmaltakin kun pohjavilla on melkein kokonaan lähtenyt pois. 
   Tänään olisi sitten Millin kanssa näyttelykurssi ja saa nähdä miten menee, harjoittelu on siinäkin jäänyt olemattomaksi vaikka hienosti se jo täällä kotona seisoo poydällä. Mietin pitäisikö  se ilmoittaa Lahden KV näyttelyyn, mutta sitten olisikin 22-25.4 joka päivä näyttelyt, joten aika kiireessä menisi pääsiäinen. Nytkin olen iloinen, että pitkästä aikaa on viikonloppu vapaa, eikä ole mitään suunnitelmia tai velvollisuuksia :) Viimeksi taisi olla vapaa viikonloppu viime vuoden puolella, joten tätä on odotettu.
Tänään olisi saanut ihania kuvia lenkillä, mutta en ole saanut vieläkään kameran akkua ladattua, joten se siiitä sitten.
  No lisään nyt vielä, että näyttelytreenit meni hienosti. Millin häntä pysyy kauniisti ylhäällä kun kävellään, mutta sitten kun pysähdytään niin se laskeutuu alas. Pöydällä tärinää, mutta ei ole enää paniikissa, eikä jähmety. Nyt antoi tutkia hyvin ja söi jopa Kirsin kädestä nameja. Tunnin jälkeen otin vinkulelun esiin ja annoin hihnan kulkea Millin perässä ja sitten seisoi kauniisti ja häntäkin oli ylhäällä. Pitää vissiin pitää kehässä vapaana ;D hah. No mutta Milli onkin erittäin hyvä, muttei täydellinen chihuahua tuomarien mielestä. Minulle se on täydellinen koira <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti