maanantai 29. huhtikuuta 2013

6 selkärankaa ja treenejä ;)

Viikko vierähtänyt viime päivityksestä :) Aloitetaan siis viime viikon maanantain treeneistä Hassen kanssa. Päätin kävellä Hassen kanssa treeneihin, meiltä reilu 2km ja päästiin sitten treeneisää olemaan mallikoirakkona :D Hasse osaa ohajukset jo hyvin, joten mielellämme näytämme mallia muille :) Treenattiin siis ohjauskuvioita, valssia, pesjättöä ja poispäinkäännöstä :) No treenien jälkeen päätin kävellä vielä kahville, joten suunnattiin Hassen kanssa sitten seolle. Iltalenkille tuli pituutta 10km ja Hasse olikin aika väsynyt lenkin ja treenien jälkeen :D

Tiistaina sitten tuplatreenit, mahduttiin Hassen kanssa arkitottis-tunnille, joka oli ennen Demin pentukurssia. Malttitreeniä ja kontaktitreeniä, Hasse kun on enemmän jäljestyskoira (kävelee nenä maassa) kun että se pitäisi kontaktia yllä :D Olin todella yllättynyt, koska treenit sujuivat todella hyvin, Hasse jaksoi olla perusasennossa ja tuijotti minua kokoajan, tietysti vapautin välillä, mutta käskyn alla ei liikkunut! Osaa se spanieli sittenkin jotain, seuraamisessa se ei pysy vierellä vaan edistää!! Pitää vissiin alkaa imuttamalla hakea sille oikea seurauspaikka...lopuksi muutaman nouto ja koirien pissatus. Demi odotti vuoroaan häkissä, eikä vissiin oikein tykännyt, kun ulisi välillä sellaisella äänellä että!! No teki hyvää sillekin vähän treenata häkissä oloa :) Sitten tosiaan koiran vaihto ja Demin kanssa viimeinen kerta pentukurssia. Tehtiin erilaisilla pinnoilla kävelyä, seuraamista (imuttamalla), kiertoja, sivulle tuloa seka maahanmenoa :) Demi hakee paljon paremmin kontaktia kuin Hasse, seuraamispaikkaa haettiin imuttamalla (itsellä ei vaan oikeen selkä tykkää kun on niin pieni koira ja joutuu kumarassa kävelemään), sivulle Demi hakeekin välillä itsenäisesti! Hieno tyttö! :)

Keskiviikkona oli taas tuplatreenit, tällä kertaa Hassen ja Gildan aksat. Hurttahallilla tehtiin pientä rataa, Hassen kanssa keppejä niin, että laitoin namikupin keppien päähän odottamaan ja lähetin kepeille! Vauhtia löytyi ja ekalla kerralla yritii oikaista, mutta kielsin ja aloitettiin alusta ja sen jälkeen tekikin 4 hyvää ja nopeaa toistoa kepeillä!! Selvästi se odottava palkka toi sille lisävauhtia! Mahtavaaa! :) Gildan kanssa myös hieman keppejä, pientä lämmittelyä ja kokeiltiin hyppiä 30cm ja 35cm hyppyjä, 30 saattaisi viellä joskus mennä, 35 meni kyllä nytkin, mutta vauhdissa ei kyllä menisi vaan alittaisi...No suunnattiin sitten taas VAU:n hallille, jossa vuorossa Gildan treenit. Rata oli aika helppo ja siihen sai sovellettua hyvin viime viikon treeneissä opeteltuja ohajuksia :) Gildan kanssa mentiin 25cm hypyillä, mutta Gilda vaikutti koko treenien ajan tosi vaisulta, en tiedä sitten oliko se väsynyt kun koko päivän viettänyt ulkona vai mikä oli. Radan suoritti kyllä, mutta vauhti uupui eikä into ollut samanlaista kuin normaalisti.

Torstaina sitten ei ollutkaan chihutreffejä, kävin kyllä kurkkaamassa, mutta paikalla ei ollut ketään. Mentiin sitten Millin, Gildan ja Pojun kanssa seolle kahville! Aurinko paistoi niin oli hyvä ilma istua ulkona :)

Perjantaina olin iltavuorossa 22.30 asti, sitä ennen laitoin Unton turkin kuntoon, koska lauantaina suuntasimme kohti Lahden kv näyttelyä. Unto oli ilmoitettu valioluokkaan (koska on valko-venäjän valio) ja sen kanssa kisasi Crufsissa parhaaksi uroksesksi valittu Keksi (Ikurin Stella Polaris), tiesin jo siinä vaiheessa että me ollaan kakkosia, mutta tuomari sijoittikin Unton ykköseksi! Pu-kehässä Unto sijoittui toiseksi eikä huonolle hävitty :) Unto siis VAL ERI1 SA PU-2 VA-SERT ja VA-CACIB :) Kehän jälkeen lähdin katsomaan chihukehää, jossa törmäsin Gildan kasvattajaan Astaan ja vanhaan luokkakaveriini Taruun, jonka chihu oli myös kehässä :) Chihukehän jälkeen lähdin sitten kotiin päin :) Illalla oli ystäväni tuparit..

Sunnuntaina olo ei ollut mitä parhain, mutta suuntasimme taas uimaan Hyvinkäälle :) Hasse meni jo itsenäisesti veteen ja haki lelua sieltä, Unto saatiin uimaan myös ilman uittajaa, joten ensi kerralla ei sitä enää tarvita. Gilda ja Demihän uivat itse, ne vaan laitetaan veteen ja siitä ne lähtevät uimaan :D Kaverini russeli Zeus meni myös itse uimaan! Ensi sunnuntaina taas mennään ja katotaan, miten sitten kehitytään :)

Säde kävi tänään röntgenissä, itse olin töissä, mutta onneksi vanhemmillani oli iltavuorot joten he pääsivät Säteen aamulla viemään. Tänään on mennyt 49/50 vrk. ja pentuja näkyi ainakin 6, saattaa olla jopa 7 :D Sain kuvan itselleni s-postiin, jotta voisin itsekin katsoa kuvaa :) 6 sieltä ainakin löydän, vielä olisi reilu viikko h-hetkeen :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti