torstai 18. huhtikuuta 2013

Treeniä, treeniä ja uusia juttuja :)

Sunnuntaina suunnattiin aamulla yhdeksän jälkeen Gildan kanssa Hyvinkäälle.Siellä järjestettiin Keeshond ry:n harrastuspäivät. Aluksi minun piti osallistua Säteen kanssa sekä agility- että tokokoulutukseen, mutta tiesin että se on jo kantavana kun kyseinen päivä on, niin päätin ilmoittaa Gildan sitten agilityyn.
Meidän ryhmä treenasi klo: 10.45-12.30. Olin paikalla n. 10.30 ja kävin Gildan kanssa pienen lenkin ja laitoin tavarat kasaan. Sainkin sitten ratapiirrustuksen käteen ja 30 esteen rata oli meille tehty :D No siitä vaan opettelemaan ja kyllähän se mieleen jäi, onneksi kuitenkin tehtiin se pätkissä :) Kouluttajana meillä oli Pasi Partanen. Gildan ryhmässä oli 3 kessua ja Gilda the chihu :D Treenattiin aina n.10min per koirakko, kessut ensin ja Gilda viimeisenä niin ei tarvinut turhaan rimoja nostella ja laskea kesken kaiken :)
Gildalle laitettiin 25cm hypyt, hieman mietin että meneekö, mutta meni hyvin ne! Kouluttaja kehui Gildan irtautumista esteille ja vauhtia, tosin ekalla kerralla Gilda meni yhden esteen ali sen takai, koska minulla oli liian kova vauhti ja esteen yli hypääminen olisi hidastanut Gildan omaa vauhtia :D
  Toisella kerralla se sitten päätti että ensimmäisen esteen ali voi mennä...ohhoh..no muutaman yrityksen jälkeen laskettiin eka rima 20cm ja siitä lähdettiin, hidastin omaa vauhtiani, kun lähestyimme estettä jonka Gilda oli ekalla kerralla mennyt ali ja nyt se menikin sen yli!! :) Gilda toimi muutenkin tosi hyvin, käännökset olivat nopeita ja kuunteli hyvin ohajuksia!! Olisi ollut kiva saada nuo treenit videolle!! Harmi kun ei saatu :/
    Kotona oltiin sitten kahden jälkeen, söin ja aloin pakkaamaan koirien tavaroita, koska suuntasimme uudestaan Hyvinkäälle :D Lähdimme 15.30 Unton, Gildan, Hassen ja Demin kanssa hakemaan Mimmiä ja hänen russeli Zeusta ja suuntasimme kohti Hyvinkään koirakylpylää ja koirat pääsivät uimaan.
Äitini lähti mukaan myös, koska en olisi selvinnyt yksin omien koirieni kanssa ja kuivaamiseen olisi mennyt yksin todella kauan :D Meille oli varattu uittaja, ensin koirat pääsivät pesulle ja saivat pelastusliivit ylleen.
Unto pääsi yksin uittajan kanssa, Hasse ja Zeus menivät parina ja Demi ja Gilda parina. Gilda ja Demi uivat kouluttajan mielest tosi hyvin, eikä niillä ollut tekniikassa mitään ongelmaa. Hasse ja Unto taas "panikoivat" ja välillä alkoivat keulimaan ja silloin vesi roiskui paljon!! :D Zeuskin oppi ensimmäisen uintikerran aikana tekniikan hienosti ja ottikin lopussa spurtteja :D Uinnin jälkeen koirien huuhtelu ja kuivaus, seitsemän maissa päästiin sitten suurinpiirtein lähtemään kotiin päin. Varasin meille uudet ajat tämän viikon lauantaille ja ensi viikon sunnuntaille :) Ostin 6-kerran sarjakortin, kun tässä keväällä päästään hiomaan tekniikka kuntoon ja sitten kesällä mökillä voi jatkaa hyvin siitä mihin uimalassa jäätiin!
Kuviakin on, mutta tänne blogiin ei niitä enää mahdu..

Maanantaina sitten aamuvuoroon, viideltä ylös. Olisin hyvin voinut jäädä nukkumaan, kun edellinen päivä ja itseasiassa ke-su olivat sellaista lentämistä, mutta töihin oli mentävä! Töiden jälkeen sitten koirille ruoka ja ukoilua. Siitä sitten sohavlle ja ajattelin nukkua päikkärit, mutta eihän siitä mitään tullut loppujen lopuksi :D
Illalla sitten suunnattiin Hassen kanssa agitreeneihin. Treeneissä harkattiin kiertoja, valssia ja persjättöä. Onneksi olen näitä treenanut joskus aikoinaan hyvinkin paljon kotona ilman koiraa niin nyt ne sujuvat hyvin ja Hasse osaa jo myös lukea minun ohjauksiani! :)

Tiistaina taas aamuvuoroon, äitini soitti kymmenen jälkeen, että Säde on kadonnut! Se oli tuossa viereisessä metsässä jäänyt haistelemaan n.15m pihalta metsään päin eikä ollut tullut enää perässä. No äiti ja isä etsivät Sädettä, koska olin itse töissä. Sanoin että lähden aikaisemmin, jos he eivät koiraa löytäisi. 4h oli kulunut ja äitini soittaa, että Säde löytyi! Se oli ollut varmasti koko ajan napurimme ladon alla tekemässä pesää valmiiksi :D Sanoin kyllä monta kertaa puhelimessa äidilleni, että se on varmasti siell ja haluaa olla rauhassa, eikä tule vaikka huudetaan! No eihän se ollutkaan tullut vaikka äitini oli siitä monta kertaa ohi mennyt ja huuellut. Hieman oli koira mullassa ja puruissa, mutta muuten kunnossa :) Tässä on hauskaa se, että töissätyökaverilleni sanoin, että jos olisin kantavana oleva narttu niin mihin menisin ja ihan oikeassa olin!! Säde olisi heti löytynyt, jos olisin itse ollut etsimässä! Kyllä on hyötyä siitä, että on oppinut tuntemaan oman koiransa todella hyvin ja osaa lukea sitä!!! Puoli kahdelta pääsin sitten töistä, jonka jälkeen koirille ruoka ja Virpille kahville ja samalla vein sille testattavaksi yhden häkin, jonka ottaa lainaan WDS-13 reissulle :) Siellä aika kuluikin todella nopeasti ja tuli ihan kiire Demin kanssa pentukurssille :D Pentukurssilla treenattiin kontaktia, hihnassa kävelyä, sivulle tuloa, rauhoittumista, luoksetuloa sekä toisten koirien kohtaamista! :)

Eilen eli keskiviikkona olinkin vapaalla, minua kyllä kysyttiin töihin mutta edellinen päivä oli niin stressaava, että tarvitsin hengähdyspäivän! Aamulla nukuin pitkään, siivosin, annoin koirille ruuan ja lähdin Säteen kanssa kahdestaan rauhalliselle 40min lenkille ja sitten vein vielä muut vapaana juoksemaan tuohon metsään :)
Kuudelta sitten otin Gildan ja Hassen ja suunnattiin Hurttahallille treeneihin, mukailtiin sunnuntain harrastepäivien rataa, tosin vain 16 esteen rata tehtiin eli n. puolet sunnuntain radasta. Molemmat koirat toimivat hyvin, viimeisellä kerralla Gilda sitten satutti itsensä puomille menossa, jhotenkin sen leuka osui puomiin ja se hieman säpsähti, no jatkettiin rata loppuun (en halunnut turhaan hössöttää kun ei pahemmin näyttänyt sattuvan) ja sitten katsoin mihin sitä oli sattunut. Leuassa oli pieni vekki, ei aristellut leukaa joten ei ainakaan murtumia luulisi olevan. 20 vaille seitsemän lähdettiin sitten ajamaaan Nastolaan treeneihin. Gilda pääsi treenaamaan ohjauskuvioita: twistiä, jaakotusta, saksalaista sekä perjättöä! Omistajalla oli aluksi hieman hahmotus ongelmia, mutta kuivaharjoittelun jälkeen toimin hyvin myös koiran kanssa!
Puoli yhdeksän maissa olin kotona ja saunan kautta sohvalle pötköttämään!

Tänään aamupäivästä jatkoin siivoilua, koirille ruoka ja käytiin ulkona. Aluksi piti kävellä chihutapaamiseen, mutta sade pilasi kaiken. Lähdettiin siis neljältä Gildan, Pojun ja Millin kanssa chihutapaamiseen autolla. 1,5h siellä ja nyt kotona. Illemmalla sitten lenkille jos sade lakkaisi!! :) Huomenna onkin taas iltavuoro ja lauantaina suuntaamme koirien kanssa taas uimaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti