perjantai 25. toukokuuta 2012

Treenejä ja mätsäri :)

Taas on viikko vierähtänyt päivityksestä. Olen ollut töissä, koulussa, treeneissä ja lenkkeillyt joten aika ei ole yksinkertaisesti riittänyt päivittämiseen. Minulla piti olla ensin vain sunnuntai töitä, mutta tuurasin sitten myös maanantai ja tiistai illat :) Nyt minulla on onneksi ainakin viikko lomaa, tosin lauantaina menen kyllä töihin :D

Tiistaina oltiin Säteen kanssa arkitottiksessa pitkästä aikaa. Otettiin alkuun hyppy, joka sujui Säteeltä täyden 10 arvoisesti :) Koitettiin toisella kertaa hieman korkeammalla korkeudella, mutta sen se ensin kiersi, meni lopuksi yli ja palkkasin sen hypyn taakse. Totutan Sädettä nyt sitten hyppäämään hieman korkeampaa estettä jota se tokossa tulisi hyppäämään, jotta saataisiin kokeissa sitten varma hyppy matalammalla esteellä. Me teimme Säteen kanssa liikkeestä pysähtymisiä, seisomista. Säde vaan meinaa takapalkalla ennakoida, joten tästä lähtien vaihdellaan etupalkkausta ja takapalkkaustaja tietysti kädestä palkkausta, jotta se ei tiedä missä palkka kulloinkin on :) Koska nyt Säde tosiaan ennakoi pahasti, kun jätän sen istumaan ja laitan takapalkan, menen kauemmas ja kutsun luokse se jää puolessa välissä seisomaan, ennen kun ehdin edes antaa käskyn. Tätä se ei tee jos trenamaan käsipalkkauksen avulla, mutta takapalkka tuo sille enemmän intoa tekemiseen :) Vaikeaa tämä koiran kouluttaminen ja miellyttäminen ;) Otettiin myös kiertoharkkaa, koiran piti kiertää tolppa ja jäädä sen jälkeen seisomaan. Säde kiertää vasemmalta puolelta hyvin ja jää käskystä seisomaan vaikka itse liikkuisinkin taaksepäin. Oikealta kiertäminen on vielä heikompi, ei paljoa mutta kuitenkin, seisomaan se jää kierron jälkeen, siinä ei ole ongelmaa. Tehtiin sitten kauempaa kiertoon lähetystä ja nopeammalla vauhdilla.
Lopuksi paikalla makuuta, Säde pysyi hyvin, kävi välillä palkkaamassa, eipä siitä sen enmpää. Hieman vinoonhan se jäi alussa, mutta annoin olla, en jaksanut olla niin tarkka ;) Harkoista lähdin sitten hieman aiemmin, jotta ehdin viedä  Säteen kotiin ja lähteä itse töihin.  Illalla sitten pääsin kotiin klo:22 ja lähdin koirien kanssa lenkille hieman ennen yhtätoista, ja pääsin nukkumaan sitten puolen yön tinoilla.

Keskiviikko aamuna suuntasin auton 8 jälkeen kohti Pajulahtea, jossa meillä oli luokkaretki. Meillä oli kahvakuulailua, ja treeni oli kyllä tehokas, paikat oli niin kipeät seuraavana päivänä ja vieläkin on että huh huh :D Klo:17-18 Oli sitten agitreenit Säteen ja Gildan kanssa. Rata oli kiva, ekalla kerralla muuten meni hyvin, paitsi menin kepit vasemmalta puolelta ja Säde ei tätä vielä oikein hallitse, joten seuraavalla kerralla otettiin kepit oikelata puolelta ja Säde meni kepit super hyvin!! Oltiin Kirsin kanssa ihan ihmeissämme, että mitä ihmettä se nyt noin hyvin ne menee :DD Ollaanhan me hieman kotona treenattu, mutta ei se koskaan treeneissä ole noin upeasti niitä mennyt!! Muutenkin rata meni tosi hyvin, ei tainnut tulla virheitä ;) Kirsi sanoi, että Säde on kohta kisakunnossa, apua tässähän alkaa paineet kasvamaan, kun pitäisi tokossa ja aksassa molemmissa alkaa kisaamaan :D
Gilda oli myös hyvä, mitä nyt meni viimeisen riman ali :/ Loppu oli siis putki-hyppy-hyppy, ensin tein niin että lähetin putkeen ja juoksin sitten jo melkein vikalle hypylle, ja Gilda tuli vaihdikkaasti mutta alitti vikan riman. Seuraavalla kerralla lähetin Gildan putkeen, juoksin ekalle hypylle putken jälkeen ja ähdin siitä juoksemaan, mutta hidastin omaa vaihtia vikalle hypylle ja Gilda hyppäsi sen. Mietittiin Kirsin kanssa syytä tähän rimojen alittamiseen ja ajattelin että voiko syynä olla liian kova vauhti tai se, että Gildan pitää saada minut kiinni nopeasti niin se ei hyppää estettä, koska se hidastaa sen vauhtia. Vaikea sanoa. Muuten Gildakin meni hyvin, sillä riittää vauhtia ja se kuunteli jopa ohajauksiani!! :D

Torstaina eli eilen suunnattiin sitten Järvenpään mätsäriin Hassen, Unton ja Säteen kanssa. Äitini lähti mukaan auttamaan, jos kehät olisivat menneet päällekäin. Hasse eiintyi ensimmäisenä pennuissa, tuomari kehui sen turkkia ja sanoi että sillä on ikäisekseen todella hyvä turkki. Hasse seisoi hyvin, liikkuminen vielä pentumaista, välillä pitää laukata ja mennä ihan omiin suuntiin :D Toisella kerralla kun liikuttiin yksin se menikin jo paljon paremmin. Saatiin punainen nauha ja punaisten kehässä se liikkui todella hyvin, okei edessä oleva koira kiinnosti, mutta se liikkui hienosti edessä pää yhtäällä ja ravasi :) Tuomari sijoitti meidät PUN2 sijalle!! Hasse taisi olla nuorin osallistuja, ikää 4kk ja 8 päivää :) Palkinnoksi saatiin pokaali, ruusuke, Brit Caren pentupaketti jossa oli penturuokaa, mittakuppi ja hihna, lisäksi saatiin purutikkuja ja -luita ja nameja.
Sitten oli vuorossa Säde, tuomari kehui meidän yhteistyötä ja Säteen turkkia. Säde sai punaisen nauhan ja sitten olikin yksi pari välissä ja sen jälkeen Unton vuoro. Unton kanssa oli kisaamassa kaksi muutakin, koska olimme viimeisiä. Tuomari sanoi, että tällähän on vieläkin upeampi turkki kuin sillä toisella, sanoi että Unto seisoo ja antaa tutkia ikäisekseen todella hyvin ja kyseli hieman turkinhoidosta. Unto sai punaisen nauhan. Laitetiin Hasse häkkiin ja annettiin sille luu, ettei se alkaisi huutamaan häkissä. Äidilleni annoin Unton esitettäväksi ja itse esitin Säteen. Unto pääsi 8 parhaan joukkoon, mutta sitten putosi ja Säde sijoittui hienosti  PUN-3 sijalle!! Säde sai palkinnoksi Pedigreen ruokaa, ruusukkeen, pokaalin, purutikkuja ja -luita sekä nameja.
Juotiin sitten vielä kahvit ja minä söin suklaakakkua!  Otettiin vielä kuvat Säteestä ja Hassesta pokaalien kanssa.

Hasse PUN-2 pentu :)

Säde PUN.3 isoissa aikuisissa :)

Tänään olen vittänyt vapaapäivää, koirat ovat saaneet olla ulkona koko päivän. Huomenna menen töihin ja sunnuntaina suuntaamme Heinolan mätsäriin näillä näkymin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti