perjantai 18. toukokuuta 2012

Kaikenlaista koiramaista ;)

Tiistaina oltiin Hassen kanssa viimeistä kertaa pentukurssilla. Ööö...nyt pitää ihan miettiä että mitäs me siellä tehtiinkään :D Aluksi oltiin kaikki koirakot ympyrässä ja yksi koirakko lähti aina vuorotellen pujottelemaan muut koirakot, joiden piti pitää kontaktia yllä ja myös kulkevan koirakot piti pitää kontaktia yllä, tai ainakin niin ettei pennut sinkoilleet toistensa luo :) Hasse hajunenä kyllä kuunteli ja meni ihan nätisti, nenä suurimmaksi osaksi maassa, mutta ei pyrkinyt toisten luo. Paikalla se istui ja tapitti minua silmiin, sen se osaa hienosti :) Sitten otettiin luoksetuloa ja sekin sujui Hasselta hyvin, iloisesti se luokseni tuli, en ottanut perusasentoa loppuun vaan ihan vaan palkkasin ja vapautin sen luoksetulemisesta :) Harjoiteltiin hihnassa kävelyä, keskelle ympyrää laitettiin maalipönttö, mikä piti kiertää ja Hassea (niinkuin kaikkia muitakin) kiinnosti se pönttö, mutta eipä tuo sinkoillut minne sattuu vaan käveli ihan nätisti, välillä vilkaisi minuunkin päin ;) Sitten oli vuorossa "loppukoe" eli vuorotellen näytettiin kurssilla opittuja asioita, seisominen, istuminen, maahanmeno. Hassen kanssa kaikki sujui hyvin, käsimerkkiä käytän vielä Hasselle, mutta josko nyt parin viikon lopman aikana saisin treenattua sen kanssa oikein kunnolla, jotta saataisiin sanallinen ohjaus vahvaksi :)
  Tällä viikolla ollaan lenkkeilty ahkerasti, iltaisin ollaan käyty sellaisin 1h.-1,5h lenkkejä ja sen jälkeen olen vielä Säteen kanssa käynyt pyöräilemässä, jotta saisin siltä muutaman kilon tippumaan painoa. Unton kanssa ollaan myös pyöräilty pieniä lenkkejä, jotta löydän sen "ravaamispisteen" (eli siis kuinka kovaa se pystyy ravaamaan, ettei lähde laukkaamaan). Koirat ovat saaneet olla myös pihalla paljon, kun lämpimillä säillä ovi on ollut auki.
Laitoin myös syksyllä ostamani aurauskepit pihalle eilen ja harkattiin kaikkien koirien kanssa keppejä, tai siis Säteen, Unton, Gildan, Hassen ja Pojun kanssa. Milli kun ei tuollaisia sen mielestä tyhmiä ja turhanpäiväisiä temppuja tee, vaikka olisi kuinka hyvä nami tarjolla :D Milli tekee vaan paikallaan temppuja mm. istu, maahan, tassu, mutta persettä se ei namin toivossa liikuta :D Joo, mutta takaisin keppitreeneihin, Poju oli innokkain tekijä, se meni kepit miljoonaan kertaan ja joka kerralla se petrasi. Gilda teki muutaman kerran, mutta sitten sitä alkoi ärsyttää, kun muut tunkivat sen kanssa treenaamaan :D Säde meni ihan ok, yritin lisätä omaa vauhtia ja se herpaantui, joten otettiin hitaalla temmolla muutama kerta ja lopetettiin. Untoki meni ihan ok, vaikka ei ole koskaan keppejä mennyt, se vaan on niin namin perään että tuojotti minun kättäni ja kaatoi lopuksi kaikki kepit :D Siihen loppui meidän treenaaminen.

Pari seuraavaa viikonloppua onkin koirilla vapaata ja Unto ja Säde saavat kerätä voimia Eestin Voittajaa varten :) Siellä kessuja on 7 (aikataulussa 8, koska Unto ja Säde ovat parikisassa) joista 5 on ainakin suomesta ja 1 Eestistä. Yhtä kessua en vielä tiedä, mutta tällä hetkellä kaikki muut koirat ovat narttuja paitsi Unto :D

Ainiin oltiinhan me keskiviikkona agitreeneissäkin Gildan ja Säteen kanssa :D Muisti pätkii ;) Rata oli aika helppo ja se olikin hyvä juttu, koska sain molemmille koirille sekä itselleni todella hyvän fiiliksen!! Gilda tosin meni muutaman kerran viimeisen esteen ali :( En tiedä mistä se on tuon nyt yhtäkkiä oppinut, nyt pitää sitten laittaaa rimaa poikittain sinne alle, että sen on pakko hypätä. Olisihan tässä aika jo nostaa rimaakin kohta ylöspäin jotta päästään kisaamaan. Säde meni tosi hyvin, mitä nyt itse kämmäsin yhden ohjauksen ja huomasin sen heti itsekin ja otin alusta. Puomilla unohdin kontaktit, kun keskityin niin paljon siihen Säteen menoon siinä puomilla (ei olla pitkään aikaa otettu puomia ja ajattelin että se sieltä vielä loikkaa alas mutta ei) , toisella kerralla sitten kontaktit mukaan ja hyvin meni :) Rengas tuotti aluksi myös Säteelle pään vaivaa, mutta meni sen lopuksi sitten kuitenkin.

Joo ja oltiinhan me keskiviikkona vielä Virpin ja Nemon kanssa lenkilläkin ja leikkasin kaikkien koirien kynnet :) Hasse meni Nemon perässä uimaan ojaan, ei se siis vettä ainakaan pelkää! Hyvä juttu, meinaan on siis vielä mahdollistuus läpäistä tuon pikku spanielin kanssa taipumuskoe joskus hamassa tulevaisuudessa :)
Piti vielä kotona pestä sen tassut ja maha, kun haisi hieman pahalle :D Otettiin me muutama noutokin lenkillä, hyvin haki häiriössäkin, vaikka vähän ihmettelikin kun Nemo haki samaan aikaan palloa :)Lopuksi muutamia kuvia, joita tuli otettua tiistaina. Hasse täytti tiistaina 15.5 4kk ja Milli täytti 17.5 3v!! :)

Milli 3v :)
"Löysin"

Pallopoika

Poju :)

Unto ja Hasse painii :)

....

"Sä et nää mitään, lälläslää"

Gilda ja Poju

Poju

Gilda


Poju 

Melkein koko kööri, Säde puuttuu :)

Hasse nukkuu ja Poju syö risua :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti