tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kaikenlaista koiramaista ;)Lauantaina oli siis Orimattilan Kennelkerhon vuosikokous, jossa päätettiin uudesta hallituksesta, tarkisteltiin viime vuotta ja palkittiin vuoden 2011 parhaat koirat. Säde palkittiin vuoden 2011 näyttelykoiranarttuna :)

BG MK ME MD JMVA Eswood Herding Cats
Ystäväni Virpin Nemo tolleri oli vuoden 2. paras näyttelyuros, Onnittelut!! :) Minut valittiin mukaan hallitukseen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi ja kukapa muukaan tämän valinnan takana onkaan kuin Virpi, joka minua ehdotti ja äänestyksen perusteella minut valittiin mukaan ;D 
Sovittiin Virpin kanssa, että lähdetään illemmalla vielä lenkille. Olin aamupäivällä vienyt koirat jo pienelle lenkille metsään kun oli niin ihana ilma. Kokouksesta tultuani huomasin, että äitini olikin lähtenyt kaikkien koirien kanssa pitkälle lenkille. No päätin lähteä ilman koiraa Virpin seuraksi, mutta juuri kun olin lähdössä tuli äitini kotiin ja kertoi olleensa 1,5h lenkillä. Gilda ja Poju halusivat vielä lähteä mukaan, joten otin ne sitten. Kävelimme keskustaan ja tulimme metsän kautta takaisin. Virpin kanssa rämmittiin osa matkasta umpihangessa, mutta koiria hanki kantoi :D Mentiin vielä ylämäkeä niin saatiin samalla reisi ja pakara treeniä ;D 

Sunnuntaina suuntasimme Virpin ja Nemon kanssa kohti Kangasalaa. Virpi meni Nemon kanssa tokokokeeseen ja minulla oli muita asioita siellä päin ;) Siitä voitte lukea blogin lopussa. Pari tuntia odoteltiin, että alokasluokka alkoi, kyseessä oli ulkokoe. Aluksi oli ihan lämmin kun aurinko paistoi, mutta loppua kohden tuli hieman kylmä, kun aurinko ei enää paistanut niin lämpimästi. Anni tuli jenkkiensä kanssa meitä vastaan kisapaikalle ja lähdimme siitä Outille :) 

No tämän piti pysyä salassa vielä viikonloppuun saakka, mutta kun se facebookissa aika monelle tuttavalleni jo selvisi niin kerron sen myös täällä :) Josko aloittaisin tarinan aivan alusta. TAAS kerran voin "syyttää" Virpiä tästä ;) No olen pitkään miettinyt jotain pitkäturkkista rotua (niin kuin monet blogin lukijat ovat varmasti huomanneet) ja Virpi on pitkään sanonut, että minun pitää ottaa joku FCI 8 ryhmän rotu, jotta voidaan käydä samoissa näyttelyissä. Jenkkejä olen aina ihaillut ja pohtinutkin, mutta se on jäänyt vain ajatusasteelle ja ns. "mietitään"-listalle. Alkuvuodesta syntyi pentue, jonka isä oli todella komea ja menestynyt Truly Yours Black Horizon "Austin" ja emänä Little Life Key To Secret "Donna". Pentujen synnyttyä ja ensimmäiset kuvat nähtyäni facebookissa olin aivan myyty ja rakastuin mustaan urokseen (pentuja syntyi 1 musta uros ja 1 buff uros), mutta kuulin, että molemmat urokset olivat varattuja joten en ottanut edes yhteyttä Outiin ja asia jäi siihen. Viime viikolla sainkin kuulla, että musta uros onkin vapaana, sen piti ensin lähteä ulkomaille. Tästä alkoi sitten vanhempieni lämmitteleminen kuudennen koiran ottamiseen ;) Onneksi omaan ihanat vanhemmat, joka pitävät ja tukevat harrastustani, joten meille muuttaa perjantaina musta jenkkiuros Little Life Quick Horizon "Hasse" :) Sunnuntaina kävimme siis Virpin kanssa Hassea katsomassa ja perjantaina haemme Hassen kotiin :)
Olen vieläkin vähän ymmälläni tästä kohtalosta, joka saattoi minut ja Hassen loppujen lopuksi yhteen ja kiitollinen olen Outille, joka luottaa tämän ihanan pienen pojan minun käsiini! :) Tämä on kuin unta, mutta onneksi se on totta!! :) Pentukurssille ilmoitin Hassen tänään, kun oltiin Säteen kanssa arkitottiksessa ja ensimmäinen pentunäyttelykin on katsottu valmiiksi :D Nimi Hasse tulee tietysti allrounder tuomari Hans Lehtisestä, jonka kirjan luin ennen joulua ja Virpille sanoinkin jo silloin, että seuraava uroskoirani tulee olemaan Hasse, onhan minulla jo Unto (Unto Timonen) ja Säde (Säde Hohteri) :D 

Maanantaina olin sitten Säteen kanssa hallilla treenaamassa tokoa ja aksaa, tosin aksatreenit menivät niin puihin, ettei niistä ole paljon kerrottavaa :D Otettiin luoksetuloa, hyvin tulee perusasentoon ja vauhtia on. Seuraaminen paranee kerta kerran jälkeen, mistä olen todella ylpeä! Kontakti pysyy melkein koko ajan. Otettiin liikkeestä maahan menoa ja seisomista ja molemmat sujuvat todella hyvin. Josko sitä menisi vaikka kisoihin kesän aikana, jotta nähtäisiin miten Säde toimii kisoissa, häiriössä ainakin toimii todella hyvin, joten siinä ei pitäisi olla mitään ongelmaa. 

Tänään sitten koulun jälkeen Virpi tuli Nemon ja poikiensa kanssa meille käymään. Koirat tottuivat lapsiin ja saivat leikkiä Nemon kanssa. Puoli viideltä lähdimme Säteen kanssa arkitottikseen. Tunnilla harjoiteltiin seuraamista pysähdyksineen, maahanmenoa liikkeestä, malttiharkkaa, sivupalkalla luoksetuloa ja pysäytyksiä (seisominen ja maahanmeno). Säde oppi yhdessä vaiheessa, että kun pyydän sitä "sivu"-käskyllä niin pitää tulla sivulle, ja kun sanon "tänne"-käskyn se ennkoi ja jäi seisomaan tai meni maahan puolessa välissä. Nyt sitten huudan sille aina "sivu"-käskyn, koska silloin se ei tiedä mitä sen pitää tehdä ja se juoksee paremmin luokse, eikä ennakoi mutta kuitenkin pysähtyy seisomaan tai makaamaan kun käsken. Mutta ensi kerralla sitten päivittelen varmasti kuvia Hassesta, sekä huomisista agitreeneistä. Seuraava päivitys siis luvassa vasta viikonloppuna :)


1 kommentti:

  1. Hasse <3
    Aivan ihanat veljekset ja luonnetta piisaa joten varmasti hyvän harrastuskamun saat :)
    Hih, kiva olla kaiken "pahan alku ja juuri" ;) Sekä perjantaita odotellessa :)

    VastaaPoista