sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Handlaamisen saloja opetellessa...

Viikonloppu vieähti Porvoossa Gerard O´Sheanin oppeja treenatessa. Aiheena siis koiran handlaaminen sekä erilaiset signaalit. Lauantaina hain aamusta Virpin ja Nemon kyytiin ja nopeasti laitoin naviin osoitteen ja eikun menoksi. No sitten huomettiin, että olin valinnut väärän osoitteen ja oltiin ajettu n. 40km harhaan ja eikun takaisin päin :D Miksi pitää olla kaksi saman tyylistä tien nimeä samassa kaupungissa ;) No päästiin sitten perille hieman myöhässä.  Kurssi oli siis molempina päivinä n. 9-14. Molempina päivinä oli ensin teoriaa ja sitten treenattiin, kahvitauko ja lisää treenausta.
Gerard kertoi mitä useimmat esittäjät tekevät väärin ja välillä mietin, että "tuo mieshän puhuu minun esittämistyylistä" Eli siis esimerkiksi se, että kun ensin mennään kehään ja seisotetaan koirat ja kun lähdetään liikkeelle niin nykäistään hihnasta hieman, jotta saadaan koiraan eloa, no tämähän tarkoittaa koiralle "ei" joten tässä olen ainakin mennyt päin mäntyä. Opeteltiin sitten uutta ja innostavaa tapaa treenata kehässä menoa ja oli kyllä koiralla hyvä fiilis ja Gerard totesikin tänään että Säteen meno on parantunut viikonlopun aikana.
Säde käyttäytyi kurssilla myös hyvin, ei paljoa komentanut joka oli todella suuri ihme! Esittämismetodit tekivät myös Säteestä paljon rauhallisemman. Säde on yleensä komentanut minua kehässä, jos en tapita sitä silmiin kokoajan. Ja jos menen kyykkyyn niin se alkaa haukkumaan (kotioloissa, treeneissä) mutta muutaman toiston jälkeen Säde oli aivan rauhallinen, eikä vikuroinut yhtään.
Kurssi oli opettavainen ja ensi viikonloppuna sitten testataan minun esittämistaitojani ja Säteen kehäkäyttäytymistä uusilla menetelmillä kun suuntaamme Unton ja Säteen kanssa Rakvereen :)

Eilen illalla opeteltiin Hassen kanssa sivulle tuloa sekä katsekontaktia. Hasse on helppo motivoida lelulla sekä nameilla, joten motivoinnin kanssa ei ole ongelmia. Tänään oli tarkoitus pestä Hasse, mutta lyhyiden yöunien takia olen niin väsynyt, että siirrän pesun huomiselle.

1 kommentti:

  1. Kiva että lähdit mukaan kurssille, oli tosi hauskaa-----> lähes hulvatonta =)
    Kyllä tässä ollaan menty perse edellä puuhun joten jospa saataisiin korjattua ja opetettua uusi tapa ja koirilla olisi hauskaa kehässä.... Hop Hop!!!

    VastaaPoista