lauantai 5. maaliskuuta 2011

Uusi agiliitäjä

Torstaina oltiin Säteen kanssa näyttelykurssilla. Millin kanssa jatketaan treenejä kotona koska en ole Milliä ilmottanut mihinkään kevään näyttelyihin. Milli pääsee valmistautumaan loppukevään mammalomaa (toivottavasti) varten :) Säteen kanssa menikin hienosti treenit ja otin nyt nameiksi nakkeja, jotta sain Säteeseen vähän ryhtiä, joka puuttuu. Ilman näyttelyhihnaa seisoo kauniisti, mutta hihnan kanssa välillä meinaa ryhti kadota. No mutta nyt meni kyllä vähän riehakkaan esiintymisen puolelle, joka on yksi syy miksi en nakkeja treeneissä käytä vaan ihan vaan nappuloita. Nyt aletaan kyllä nakkien kanssa treenata näyttelyesiintymistä oikein urakalla.
  Vuokrasin Kirsiltä tilat tänään kahdeksi tunniksi ja oltiin Säteen ja Gildan kanssa siellä. Äiti treenasi Gildan kanssa ja minä Säteen. Treenattii keppejä, putkea ja tehtiin pienimuotoisia ratojakin, jossa pieniä hyppyjä, kepit ja putki. Gilda oli oikein kunnon agiliitäjä, vaikka ajattelin sen pelkäävän esteitä. Se meni kepit todella upasti ja vauhtia riitti. Koirat olivatkin ekan tunnin jälkeen ihan poikki. Säde oli myös hyvä, keppeihin keskityttiin ehkä vähän liikaa, ja se kyllästyi ja vähän turhautui. Radat kuitenkin meni hyvin vaikka ohjaaja vähän välillä sekosi. Otettiin myös kontakti harjoitusta molempien koirien kanssa. Lopuksi sitten otettiin estehyppyä, jota ei olla paljon harjoiteltu. Hyppy onnistuu, Säde kyllä jää seisomaan esteen taakse, mutta vinoon, jaksaa odottaa että tulen viereen ja pyydän istumaan. Keskityin nyt enemmän siihen, että sain koiran seisomaan suorassa esteen takana. Gildakin sai kokeilla ja hyvin jäi seisomaan kunhan suuhun laittoi namin heti kun se oli hypännyt toiselle puolelle. Gildastahan ei toko koiraa tule (ainakaan näillä näkymin) mutta on se vain niin ihanan touhukas <3 Sitten koitettiin vielä ihan uutta juttua pussiin menos, ensin äitini piti pussin päätä auki, jotta Säde ja Gilda näkivät että putkesta pääsee ikeasti myös ulos. Hienosti meni ja toisella kerralla Säde ampaisikin sisään kuin vanha tekijä :D ja sitten menikin muutaman kerran ilman käskyä. säde rakastaa putkesta menemistä ja muutaman kerrran meni putkesta ja pussista treeneissä ilman käskyä :)
Gilda ei uskaltanut mennä pussiin kun ei nähnyt toisessa päässä valoa. Mutta sitten se meni Säteen kanssa yhdessä :D Säde näytti sille, että kyllä täältä pääsee poiskin <3 Ne on kyllä parhaat kaverit :)
Loppuverryttelyksi vedettiin näyttelyravia ympäri hallia ja katseltiin peilistä miten askel kulkee :)
harkattiin Säteen kanssa myös paikkallaoloa ja hienosti se jaksaa odottaa, vaikka ainoa ongelma maahan menossa välillä on se, että Säde laittaa toisen tassun mahan alle, joka ei ole sallittua. No onneksi sekin on korjattavissa. Nyt pitää sitten ilmoittaa Molemmat koirat agilityn alkeiskurssille ja Säde toko kurssille. Loma menikin äkkiä, mutta sain tehtyä kaikki mitä pitikin :) Paitsi huoneen siivous on huomenna ohjelmassa, eipä tullut paljoa rentouduttua lomalla, vaikka sekin piti tehdä. Tehtiin tietysti koirien kanssa rentouttavia lenkkejä kauniissa maastossa ja aurinko paistoi, joka sinääänsä virkistää paljon mieltä :)
Milli oli kotona tekemässä isäni kanssa ruokaa, sillä aikaa kun me oltiin treenaamassa. Laitanpa muutaman kuvan Säteestä joka on nyt 11kk :) Kohta se on jo vuoden. Myös kissasta sain kuvan joten laitan siitäki,Pörri onkin jo 15- vuotias kissa neiti <3

Joo ja vielä se, että koirat olivat kyllä ihan naatteja kun olivat saaneet pari tuntia aktiivista treeniä ja omistajakin oli hiestä märkä, kun sai juosta kummankin koiran kanssa loppujen lopuksi ratoja vuorotellen :D Kamera piti ottaa treeneihin mukaan, mutta niinhän se sitten jäi eteisen pöydälle  :/ Illalla oli sitten rentouttava lenkki kaikkien koirien kanssa. 

Säde 11kk

Pörri 15v :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti