tiistai 3. tammikuuta 2017

Vuosi 2016 paketissa

Uusi vuosi on alkanut ja on aika vielä hetkeksi palata vuoteen 2016 ja katsoa täyttyikö meidän tavoitteet. Vuosi oli kokonaisuudessaa täynnä upeita onnistumisia sekä hauskaa yhdessä tekemistä!
Laumamme jatkoksi liittyi Taika (Storywood Northern Magic) hieman yllättäen :)

Hassen tavoitteet olivat:
 Metsästyskokeet syksyllä, tavoitteena saada nyt tulos :)
-VAHI-kokeet
-Mejä-koe, saatasiin se toinen avo-1 tulos
-Agilityssä edes 1 LUVA kakkosista :)


Hassella oli alkuvuodesta muutama takaraajojen puutumiskohtaus, päätimme lopettaa agilityn ja hierojalla olemme käyneet säännöllisesti ja kohtaukset ovat pysyneet poissa. Suurella todennäköisyydellää Hassen oireet siis johtuivat siitä, että lihakset menivät aivat tukkoon ja painoivat hermoja. Yhtään kohtausta ei nimittäin ole agilityn lopettamisen ja hierontojen jälkeen tullut! Rauhaiselo jatkui keväästä kesään ja alkusyksystä sitten metsästyskauteen asti. Kyyhkysiä Hasse pääsi noutamaan, sille pudotettiin myös ekana jahtipäivänä teeri hienoon ylösajoon! Metsästyskokeisiin Hasse oli ilmoitettu, mutta menojen kasaantuessa meidän oli pakko perua osallistuminen.
Mejäkokeessa käytiin ja haettiin AVO2 tulos 38p eli ei jäänyt kuin muutama piste siitä toisesta ykkösestä!! Ensi vuonna uudestaan! VAHI-koe tuomareita etsittiin, mutta miehekkeen aika oli niin kortilla, ettei sitä koetta saatu sovitettua mihinkään. Kolaripeuroja ja hirviä Hasse pääsi kuitenkin jäljestämään muutamaan otteeseen. Hasselle on suunnitteilla pentue ulkomaille vuoden päähän, se on se mitä olen hartaasti odottanut. Itse kunniotan jenkkejä, joita kätetään sen alkuperäistarkoitukseen eli lintukoirana! Hasse oli jenkkien club showssa BIS-käyttökoira!

Demin tavoitteet olivat:
-Pennut kesällä
-Agilityn treenausta
-FI MVA

Demi astutettiin vasta nyt joulukuussa (juoksee vaan kerran vuodessa), agilityä treenattiin ja kepeillä vielä tarvitsee treeniä ja välillä sitä kuuliaisuuttakin voisi löytyä ;) Intoa riittää, mutta välillä vauhtia ja rakkautta putkiin on aivan liikaa :D
Demi oli mukana Valko-Venäjällä, sai SERTin ja vara-cacibin, Pertunmaalla se oli ROP SERT ja RYP-4, Virossa ROP ja sai sertin ja tuli FI EE RU BY MVAksi, myöhemmin kesällä Liettuasta se sai 2 cacibia ja sertit eli myös LT MVA titteli tuli. Demi ei koskaan ole ollut mikää näyttelytähti, mutta tänä vuonna se yllätti monesti esiintymisellään.


Hugon tavoitteet olivat:
-BALT JMVA
-Agilityn treenaus, loppuvuodesta eka startti?
-Ainakin yksi mejä-koe
-Terveystarkit

Hugon ensimmäinen vuosi virallisissa näyttelyissä oli aivan mahtava! Se oli jokaisessa ulkomaan näyttelyssä ROP-juniori tai ainakin voitti junnuluokan jos ei ROP-junioria valittu (n.10 kertaa). Se sai tittelit BALT EE LT LV RU BY JMVA LVJW-16 ja TLNJW-16. Hugo oli ROP Latvian voittajassa (junioriluokassa), ekassa nuortenluokan kisassa sai SERTIN ja CACIBIN Liettuasta,  Ruotsissa sama meno jatkui parin viikon päästä ja syyskuussa sitten Eckerössä Hugo oli ROP, sai SERTIN ja CACIBIN ja Seinäjoella yli 30 kessun joukossa se oli jälleen ROP ja sai SERTIN ja CACIBIN. Näin ollen cacibit kolmesta eri maasta olivat kasassa alle 2kk sisällä. Loppuvuoden näyttelyt Hugo esiintyi todella huonossa karvassa, Jyväskylästä EH huonon turkin takia ja voittaja-näyttelyissä sai sileän ERIn molempina päivinä.
Aglityä treenattii syksyyn asti, sen jälkeen treeniryhmämme jäi tauolle ja nyt mietimme jatkoa. Hugo tarvitsee vielä keppitreeniä, sitten se olisi valmis kokeilemaan virallisia kisoja. Katsotaan pysyykö ohjaaja perässä ;)
Mejäkokeissa käytiin, 3 koetta ja 2 AVO1 tulosta eli ensi vuonna ollaan voittajaluokassa! Hugo jäjestää rauhallisesti ja hyvin jälkitarkasti, välillä metsän muut hajut vievät sen mukanaan, mutta tät ollaan nyt treenattu! Hugo pääsi jäljestämään kerran kolarihirveä, mutta kyseinen hirvi ei vuotanut verta joten mentiin sitten sorkkajälkeä pitkin hyvällä vauhdilla. parin tunnin etsinnän jälkeen luovutettiin.
Terveystarkit tehtiin, lonkat B/B, silmät ok, kyynärät 0/0, VA0, LTV1 (Hugolla ristiluu muodostuu 2 nikamasta 3 sijaan), TGA-testi oli positiivinen, joten kilppariarvoja seuraillaan. Jalostuskäyttöön se ei tässä vaiheessa vaikuta mitenkään, mutta rajoitan sen jalostuskäyttöä näin alkuun.
Hugon kanssa ollaan myös tokoiltu, katsotaan josko innostuttaisiin ihan kisamielessä treenaamaan.

 Murun tavoitteet:
-Pennut keväällä
-muutama näyttely
-tokon ja agilityn treenausta

Murulle syntyi maaliskuussa 4 pentua, jotka ovat päässeet upeisiin uusiin koteihin. Pentunäyttelyissäkin ne ovat käyneet ja Helsinki Puppywinner näyttelyssä olimme BIS-3 kasvattajaryhmä, tuomarina BIS-kehässä Tiina Taulos.
Tokoa Muru on harrastanut äitini kanssa, agility ollaan jätetty pois, hyppytekniikka on Murulla aivan kamala liian intoilun takia :D Näyttelyissä ei käyty, mutta nyt alkuvuodesta sitä ilmoittelen joihinkin näyttelyihin.

Säteen tavoitteet:
 -C.I.B, viimeisen CACIBin metsästys

Lyhyesti virsi kaunis, eli Säde oli mukana Valko-Venäjällä, sieltä vara-cacibit (tuli siitä BY Grand Champion), Liettuasta myös vara-cacib ja Ruotsista kotiintuomisina Serti. Ehkä se cacib joskus sitten saadaan, tai sitten ei :D


Gildalle piti se yksi luva saada, mutta koko vuotena ei olla startattu ollenkaan (en hankkinut lisenssiä). Joten kaikki chihut ovat viettäneet hiljaiseloa. Lenkkiä, temppuja ja perusaktivointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti