keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäinen reissu

Ja heti tammikuussa sitä täytyi heti ryhdistäytyä ja suunnata Viron puolelle näyttelyyn. Tätä reissua ei ehtinyt edes jännittää, sillä päätimme ystäväni Ninnin kanssa vasta joulukuun puolessa välissä lähteä Tarttoon näyttelyyn :D Kiireinen aikataulu Viron näyttelyyn tuli, koska Demin pennut syntyvät nyt tammikuun lopulla/helmikuun alussa ja muutama reissu on helmi ja maaliskuulle jo buukattu. Täytyyhän sitä sitten kotonakin olla, kun penut ovat syntyneet. Onneksi vanhempani hoitavat reissujen ajan niin aikuiset kuin pennutkin, siitä on suuri apu!

Torstaina kasvattini Murre (Millblow Come And Get It) saapui meille, se onneksi asuu tässä Orimattilassa niin omistajilla ei ollut pitkä matka poikaa tuoda. Murre pääsi pesulle ja föönaukseen. Perjantaina klo: 4.20 soi kello, pakkasta oli -20, joten auto piuhaan, aamukahvit tulille ja kessut pihalle riehumaan, ennen pitkää matkaa. Tavarat ja koirat autoon ja klo:5.20 suuntasin kohti ensimmäistä pysähdystä eli Vantaan Ikeaa (tai oikeastaan Partioaitta Outletin pihaa), josta nappasin Ninnin ja Mintan kyytiin. Siitä sitten satamaan ja Eckerö Linella kohti Tallinnaa. Mukana itselläni oli siis Murre, Taika ja Hugo. Murrelle ja Taikalle tavoitteena olisi juniorisertit ja Hugolle ei ollut mitään tavoitteita, koska se ei voinut ottaa sertiä vielä vastaan (se on Viron juniorimuotovalio ´ja alle 2v).
Tartossa olimme kolmen jälkeen, majoituimme Hotel Rehessä, joka oli jo ennestään tuttu paikka. Tavarat huoneeseen, koirat pissalle ja sitten niille ruoka. Päätimme Ninnin kanssa lähteä käymään kaupassa ostamassa juomista ja naposteltavaa näyttelypaikalle ja koirat jäivät hotellille lepäämään.
Illemmalla kävimme hotellin ravintolassa syömässä, ravintolatila oli todella kylmä, ruoka piti käydä tilaamassa tiskiltä ja sitten odottelimme pöydässä ruuan saapumista. Saimme ensin leipäkorin, jossa ei ollut voita ollenkaan mukana, vain sinappi ja majoneesipötköt, joita tarkasteltuamme todettiin, että niissä on päiväykset menneet. No cokikset saapuivay seuraavaksi, Ninni totesi maun olevan omituinen ja katsottiin niin niissäki oli mennyt päiväys. Siinä vaiheessa jo mietittiin miten olisi sen ruuan laita ja onko meillä ensi yönä ruuhkaa vessassa...Saimme ruokamme todella nopeasti (10min), tilasimme siis kanaa, joten se oli selvästi hyvin mikrotettu, koska oli ihan tulikuumaa!!
Illalla koirien kanssa lenkki ja aikaisin maate, oli pitkä päivä takana ja pitkä viikonloppu edessä!

Kello herätti 7.00, koirat ulos ja sitten valmistautuminen näyttelyyn, aamupala ja kahdeksan maissa lähdimme ajamaan näyttelypaikalle, johon oli 15min ajomatka. Pakkasta oli -22 joten auto ei meinannut käynnistyä, neljäs kerta toden sanoi ja foortti lähti kukkumaan :D Kehämme oli vasta 12 jälkeen, joten minulla oli hyvä aika harjata koirat ja siistiä Murren tassukarvat.
Tuomarina meillä oli Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska Puolasta. Ensimmäisenä kehään meni Murre, jolle JUN ERI1 SA J-sert. Tuomari sanoi heti kun menimme kehään, että Wau ja kysyi olemmeko Suomesta, vastattuani kyllä, hän sanoi että arvasi sen, koska Suomessa on niin upeat kessut. Hugo AVO ERI1 SA, sanoi tykkäävänsä paljon, mutta etukulmauksia saisi olla enemmän. PU-kehässä minä vein Murren ja Ninni Hugon ja Murre oli PU-1 ja Hugo PU-2. Sitten tyttöjen vuoro, Taika JUN ERI1 SA J-sert. Tuomari tykäsi Taikastakin tosi paljon. Sen jälkeen valittiin ROP-juniori, eli minä menin Murren kanssa ja Ninni Taikan kanssa. Tuomari sanoi, että tykkää molemmista tosi paljon, mutta uroksesta hieman enemmän! Ninni meni Mintan kanssa kehään AVO ERI1 SA SERT --> EE MVA, sitten PN-kehässä Taika ja Minta, Taika PN-1 ja Mintä PN-2. Eli Murre ja aika taas kisaamaan sitten ROPista, vaikeahan ei ollut tässä vaiheessa arvata kumpi voittaa, eli Murre ROP ja Taika VSP!
Sitten odoteltiinkin ryhmiä, käytiin madottamassa koirat. Minulla oli Veloxaa mukana, se maistuu koirille hyvin, eikä tarvitse alkaa tappelemaan matolääkkeen syönnin kanssa.
Siirrettiin leiri toiseen halliin, jossa ryhmäkehät alkoivat kolmen maissa. Vitosryhmän otti saman tuomari kuin rodunkin, joten pieni odotus ryhmäsijoituksesta minulla oli, mutta toisaalta ajattelin Murren olevan vielä hyvin kesken ja löysä, kun vertasi ryhmäkehässä muita rotuja. Murre esiintyi hyvin, kiire sillä tosin on, joten jarrutella sitä saa ihan kaikin voimin :D Murre pääsi ensin 6 parhan joukkoon ja sitten vielä 4 parhaan joukkoon!! Sitten tuomari alkoi sijoittaa meitä ja ojensi meille vihreän ruusukkeen eli Murre oli RYP-4! WAU! Ensimmäinen virallinen näyttely!

Murre RYP-4 Tartossa molempina päivinä!

BIS-juniorikisassa ei sijoitusta, joten lähdimme sitten kohti hotellia. Koirille ruokaa ja lähdimme Ninnin kanssa syömään, tällä kertaa mäkkäriin!! Huoneemme vessassa oli palanut lamppu, joten kerroimme tästä respassa, odoteltiin hetki huoneessa ja sitten oveen koputettiin. Ninni meni avaamaan oven ja hetken päästä laitoi sen kiinni, ajattelin että respasta ilmoitettiin, että kohta joku sen tulee vaihtamaan, mutta ei...Ninni kääntyi kädessään lamppu ja totesi, että näköjään me vaihdetaan se itse! Naurulle ei meinannut tulla loppua!! Ninni yritti irrottaa kupua, mutta se oli todella tiukassa. Sitten minö yritin ja lopulta repäsin niin kovaa, että kupu lensi kaaressa lattialle, onneksi se oli muovia eikä mennyt rikki!! Saimme lampun vaihdettua ja lähdimme koirien kanssa lenkille. Tavarat suurinpiirten kasaan ja sitten nukkumaan tai yritimme nukkua kun alakerran ravintolassa oli juhlat ja neljään asti aamuyöllä siellä soi musiikki, minä kyllä jossain vaiheessa yötä nukahdin, onneksi!

Aamusta taas koirat ulos, laitoin auton käymään ja laitoin koirat jo sinne. Sitten menin meikkaamaan ja hakemaan loput tavarat autoon. Kävimme aamupalalla ja lähdimme näyttelypaikalle. Tällä kertaa autokin käynnistyi helposti, pakkasta ei ollut kuin -7 astetta :)
Kehä oli 11 jälkeen, joten oli aikaa taas laittaa hieman koiria kuntoon. Lauantaina saimme jo mitä tarvitsimme, joten sunnuntaille ei ollut paineita. Sunnuntaina tuomarina Kalvo Kriisk Virosta, ja tulokset olivat samat kuin lauantainakin :) Kehän jälkeen annoin koirille ruuan ja siirsimme leirin taas toiseen halliin, jossa ryhmät pidettiin. Vitosryhmän otti Kalvo Kriisk, ja Murre sijoittui jälleen RYP-4!!! Wohou, aika huippua! Murre on ensimmäinen kasvattini, joka on yltänyt ROPiksi, eikä kukaan ole ennen ryhmässäkään sijoittunut! BIS-juniorissa ei sijoitusta, joten sitten lähdimme ajamaan kohti Tallinnaa. Ilma oli muuttunut, mittari oli nollassa eli rapa roiskui. Puolessa välissä pitikin pysähtyä ostamaan lisää tuulilasinpesunestettä :D Seitsemän jälkeen olimme Talinnassa ja kävimme super alkossa hakemassa muutaman laatikon juomista, tai Ninni osti, minä en mitään tarvinut, kun juuri kuukausi sitten kävimme shoppailumatkalla kaverin kanssa :D
Sitten ajoimme Sikupilli-kauppakeskukseen ja menimme Heseen syömään ja kierreltiin Prismaa yms yms..20.30 ajoimme satamaan ja veimme koirat vielä lenkille ennen laivaan pääsyä. Laivamme lähti siis 22.30 ja oli Helsingissä 00.30. Joudimme piippuhyllylle eli pääsimme laivasta viimeisten joukossa pois (kello taisi olla 01.10 kun pääsimme). Sitten ajettiin taas Vantaalle, johon tiputin Ninnin ja siitä jatkoin kotia kohti. Motarilla ei kahden aikoihin yöllä ollut hirveästi ruuhkaa, mutta selvisin nukahtamatta kotiin! Kello oli vähän vajaa kolme kun pääsin kotiin ja reissaajat saivat taas juosta pihalla ennen kun mentiin nukkumaan, kello olikin jo 3.20 kun sänkyyn lopulta pääsin! Murre pääsi sitten maanantaina päivällä takaisin kotiin ja oli kuulema ollut aika väsynyt poika!
Kuukauden päästä sitten suuntaamme Latvian Valmieraan, josko sieltä irtoaisi Taikalle ja Murrelle juniorisertit ja Hugolle tarvittaisi sert :) Lauantain tuomari ainakin Seinäjoella tykkäsi Hugosta (Hugo ROP 30 kessun joukosta) eli toivottavasti tykkää vielä sitten Latviassakin ;)

Demppadeen maha oli kasvanut reissun aikana taas huomattavasti! Ajattelin varata sille 23.1 röntgenajan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti