tiistai 13. syyskuuta 2016

Kesä tuli ja kesä meni

Kesä vierähti äkkiä. Murun pennut lähtivät uusiin koteihinsa ja on niiden kanssa käyty jo yhdet pentunäyttelytkin. Ensimmäistä kertaa esitettiin myös Millblow-kasvattajaluokka ollen 2.sija ja KP!!

Hugo on kiertänyt näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin, Tallinna Winneristä huhtikuussa plakkariin ROP-jun ja PU-2 sijoitus ja Tallinna Junior Winner-16 titteli, kesäkuussa sitten Latvian voittajasta ROP ja Latvian Juniori Voittaja-16 titteli (Aikuisten titteli sidottu cacibiin, joten se meni seuraavalle), Liettuassa elokuussa avattiin cacib-tili, ensimmäinen näyttely ja heti tili auki! Ruotsista tuli sitten parin viikon päästä toinen Cacib ja sert myös! Hugon kanssa korkattiin myös mejä ja kolmessa kokeessa käytiin, Karvialla toukokuussa AVO1 43p, Orimattilassa kesäkuussa AVO0 ja Karvialla heinäkuussa 45p ja siirto voittaja-luokkaan! Nyt syksyllä ollaan treenattu katkokulmaa ja ensi keväänä kokeillaan onnea voittajaluokassa. Agilityä treenataan ja ensi vuonna toiveissa ensimmäiset viralliset startit!

Demi kävi Pertunmaalla hakemassa huhtikuussa ROPin ja RYP-4 sijoituksen! Viron puolella käytiin Rakveressa ja Demi oli siellä molempina päivinä ROP ja sai sertin ekana päivänä ,samalla neidistä tuli Suomen, Eestin, Venäjän ja Valko-Venäjän valio! Sunnuntaina Demi sijoittui ryhmässä neljänneksi!  Liettuassa se sai elokuussa 2 cacibia ja sertin ja tuli näin ollen Liettuan valioksi! Ruotsin reissulta ei kotiin tuomisina ollut kuin val3 sa sijoitukset molempina päivinä.  Demin kanssa kierrellään nyt näytteitä ja  treenataan aksaa, katsotaan mitä loppuvuosi tuo tullessaan ja astutanko sen seuraavaan juoksuun vai odotellaanko vielä vuosi (sillä kun on juoksut vaan kerran vuodessa).

Säde oli mukana Liettuassa ja Ruotissa, yritettiin sitä viimeistä cacibia saada, mutta vara-cacibia pukkas vaan, Ruotsista sentään sert ja näin ollen siitä tuli myös Ruotsin valio!

Toukokuussa meille muutti Storywood-kennelistä Hugon siskopuoli Taika (Storywood Northern Magic), Taika on yt 6kk ja ekassa pentunäyttelyssään se oli Luumäellä PEK2 KP ja Muuramessa VSP-pentu! Katsotaan mitä kaikkea Taikan kanssa keksitään!

Muru on pentujen jäljiltä kasvatellut turkkiaan ja ehkä alkuvuodesta sen johonkin näyttelyyn ilmoitan. Muru tullaan astuttamaan seuraavaan juoksuun alkuvuodesta 2017. Urokseksi on valikoitunut meidän oma poika Hugo. Hugolla tosin on tga testi positiivinen, eli Hugo "kantaa" kilpirauhasen vajaatoimintaa. Molemmat käyvät kilpirauhastesteissä vielä loppuvuodesta ja sen jälkeen katsotaan asiaa uudestaan. Murun emä Säde, ja Murun veli on todettu kilppareiltaan terveeksi eli sen puolin olen uskaltanut tätä yhdistelmää pohtia. Tuo tga-testihän on poistunut kessuilta, koska sen tulos on niin epävarma eikä kerro oikeastaan mitään, Hugo saattaa sairastua joskus kilppariin tai sitten ei koskaan...

Hasse kävi myös mejäkokeessa kesällä, saaden avo2 38p, harmittavan lähellä se ykköstulos, mutta riistaviettisen koiran kanssa jäljellä saattaa sattua kaikenlaista :D Hassella todettiin takaraajojen hermotuksessa heikkoutta, joka johtuu siis ristiselän alueella olevien hermojen puristustilasta. Hasse jätti agilityn kokonaan pois. Oireena Hassella on hitaat refleksit takaraajoissa, se peitsaa ja kävelee mutenkin kuin pingviini liikutaen koko kropallaan takaraajoja, se ui hyvin pystyasennossa, koska takaraajat toimivat hieman hitaalla. Muutama kohtaus (ihan kuin sen jalat puutuisivat, kestää pari minuuttia ja kaikki taas ok) on tullut, niiden välillä on aikaa tosin ollut vuosi joten leikkaustoimenpiteisiin ei olla lähdetty. Nekin tulivat sellaisissa tilanteissa missä koira innostui ja hyppi ja heilui todella paljon, joka tietysti tuntui selässä sillä. Hasse saa jatkaa metsästystä, mejää ja rauhallisia juttuja ja pidetään yllä hyvää lihaskuntoa ja hierojalla käydään säännöllisesti hoidattamassa selkää.

Chihut viettävät ratkiriemukasta kotieläää, lenkkeillen ja syöden hyvi. Gilda pääsee välillä aina agilitytreeneihin mukaaan, mutta tänä vuonna ei olla kisattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti