torstai 19. joulukuuta 2013

Vuoden huipentuma + katsaus tähän ja tulevaan vuoteen

Viime viikonloppuna se siis oli, koiraihmisten kohokohta eli messari, tällä kertaa 3 x kv näyttelyitä (HEW-13, NORD-13 sekä V-13).
Demin kasvattaja Outi laittoin alkuviikosta viesti, että meillä ei olekaan kasvattajaryhmää lauantaina, koska hänen yksi kasvatin omistaja ei pääse Oulusta tulemaan, no minäpä päätin että kyllä se koira sieltä silti saadaaan, jotta kauan odotettu kasvis saataisiin esitettyä! Eikun kaikille pohjoisessa asuville tutuille viestiä ja lopulta facebookin seinälle laitoin ja lopulta kyyti Pepelle löytyi!! Pepe pääsi torstai päivän aikana matkustamaan Leenan kyydillä Oulusta Heinolaan, josta sen töiden jälkeen kävin hakemassa. Torstai ilta menikin trimmiin ja tavaroiden pakkaamiseen, illalla pääsin nukkumaan hieman ennen puolta yötä :) Perjantaina heräsin jo ennen viittä laittamaan loput tavarat paikoilleen ja odotin jotta Virpi tuo Kodan kyytiini, koska hän ei itse päässyt töiden takia lähtemään. Kuudelta suuntasin Vantaalle, johon jätin Pepen hoitoonn kasvattini Rockyn omistajille! Pepe kun ei perjantaina olisi päässyt sisälle messariin, koska se oli ilmoitettu vain lauantaiksi. Säde pääsi mammalomalta kehään, valioissa oli 10 vai 11 narttua ja sanoin ennen kehää, että ERIin ollaan tyytyväisiä ja se saatiin :) Kilpailuluokassa tuomari osoitti meille 3 paikkaa ja antoi SAn ja PN-kehässä sijoitti Säteen vielä 4.sijalle! Eli tulos VAL ERI3 SA PN-4!! Upea aloitus mammaloman jälkeen!
Sädettä ei varmaan Suomessa enää tulla näkemään kehässä ennen keväällä (toivottavasti) syntyviä pentuja, mutta katsotaan nyt vielä ;) Outi toi Demin messariin, kessukehän jälkeen suunnistinkin sinne kurkkimaan. En mennyt niiden luo, koska pelkona oli ettei Demi olisi sitten enää Outin kanssa esiintynyt. Katselin kauempaa ja Demin tulos JUN ERI3 :) Kehien jälkeen pakattiin sitten tavarat kasaan ja vanhempani, jotka olivat kessukehää tulleet katsomaan ottivat Säteen kotiin ja Kalle vei minut ja Demin sitten Vantaalle jossa Pepe oli. Juotiin Viivin ja Valtterin kanssa kahvit ja Virpi tuli minut hakemaan ennen neljää ja suuntasimme Flamingoon. Illalla käytiin syömässä ja puunattiin Pepe kuntoon, kello oli yhden maissa kun päästiin nukkumaan ja aamulla taas ennen kuutta ylös. Jenkkijunnut oli siirretty eri tuomarille ja Demi sai EH:n koska oli tuomarin mielestä kesken kehityksen. Myöhemmin iltapäivällä loput jenkit arvosteli tuomari, joka ei ole koskaan aikaisemmin niitä arvostellut ja vähän harmitti kun ei Demiä arvostellut :/ Kasvis kuitenkin hienosti 11kk ikäisillä junnuilla 2. KP :) <3
Hotellille päästiin kuuden jälkeen ja puunasin Demin, Pepe jatkoi matkaa Tampereen kautta takaisin Ouluun. Illalla ysin maissa nukahdin aivan rättiväsyneenä hotelliin, kun muut lähtivät syömään ja juomaan lasilliset kuohuvaa :D Ei vaan enää voimat riittäneet. Sunnuntaina aamulla taas ajoissa ja kehään menin itse Demin kanssa tulos JUN ERI3 :) Tämä tuomari oli kyllä niin naama, jotta oikein ketutti viedä edes Demiä sille..no kokemusta saatiin ja arvostelu on kyllä niin turha (kuka vaan olisi voinut kertoa nuo asiat Demistä) että huh huh..

No sunnuntai iltana olin kotona kuuden jälkeen ja väsymys painoi. Demi ja Muru alkoivat heti leikkimään ja huomasi kuinka ikävä niillä on ollut toisiaan näinä kolmena viikkona :)

Siirrytään nyt muistelemaan tätä vuotta, ei oltu tehty tavoitteita, paitsi ettei lisää koiria tule ja että Untosta saadaan FI MVA- kumpikaan ei toteutunut. Koiramäärä lisääntyi kahdella (Muru ja Demi) ja Untosta saatiin vaan BY MVA ja Suomesta toinen SERT :)
Näyttelyissä Untolla meni alkuvuodesta hyvin, Se kävi Suomessa 3 näyttelyssä ollen ROP (ryhmässä 8 parhaan joukkoon) ja 2x PU-2, 1x VA-CACIB ja 1x SERT ja 2x VA-SERT :) Ulkomailla 2x PU-2 ja 1x SERT ja 2xVA-CACIB (Valko-Venäjä). Pärnuun reissulla sitten kaikki meni pipariksi, koska Unto alkoi oireilemaan kyynärää ja se ontui :( Tyydyttiin ERIin ja EH:ään..Kyynär leikattiin uudestaan ja käytiin loppuvuodesta vielä kontrollissa, koska ontuminen ei loppunut. Kyynär oli kunnossa mutta rannenivel oli tulehtunut. Alkuvuodesta mennään taas katsomaan miten jatketaan. Saa nähdä palaako Unto vielä jossain vaiheessa kehään, vai siirtyykö se aikaisessa vaiheessa "sairaseläkkeelle" :)

Säteen kanssa piti jo edellisenä vuotena käydä toko-kisoissa, mutta vieläkään ei olla sinne asti päästy :D Jos ensi vuonna sitten. Tänä vuonna Säteelle syntyi pennut, joista yksi jäi kotiin kasvamaan. Ennen pentuja Säde kävi näyttelyissä vain Valko-Venäjällä ja tuli BY MVA :) Säteen kanssa ollaan edistytty agilityssä ja aloitettu rallytoko :) Ensi vuodelle tavoitteena toiset ja näillä näkymin viimeiset pennut, uroksesta lisää kunhan varmistuu hyväksyntä jalostustoimikunnalta :) Ja ehkä loppuvuodesta sitten toko-kisat (edes yhdet) :D

Hassen kanssa ollaan edistytty agissä ihan hirveästi tänä vuonna! Kisaaminenkin olisi ollut jo mahdollista heti heinäkuussa kun olisi ollut kisaikäinen, mutta päätin lykätä lisenssin hakua vuodelle 2014 :) möllikisoissa käytiin pariin otteeseen ja kerran se voitti 0-rdalla ja alitti ihanneajankin huimasti! Ensi vuonna siis liidetään virallisilla kisakentillä <3 En malta odottaa! Hassen kanssa treenattiiin taippareita sekä mejää, ei valitettavasti päästy mejä-mestaruuteen, koska en saanut muille koirielle hoitajaa (vanhempani olivat Nizzassa samaan aikaan). Ensi vuonna myös ensimmäisiis mejä-kokeisiin :) Hasselle ollaan kasvattamassa myös pitkää turkkia, jotta saataisiin edes se yksi tulos sille! :)

Gildan kanssa ollaan treenattu agilityä, kisaaminen aloitetaan ensi vuonna, parissa möllikisoissa käytiin, toisissa sijoituttiin sijalle 4. 0-radalla :) Muuten Gilda onkin ollut vain kotona ja lenkkeillyt.

Poju ja Milli viettävät suurimmaksi osaksi sohvaoiran elämää :) Poju kävi näyttelyssä hakemassa tuloksen AVO ERI1 SA PU-3 :) Sitä kysyttiin jalostukseen ja katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan Pojun kohdalla, sillä kun purenta on muuttunut barffauksen myötä tasapurennaksi ja muutenkin koko koira on vankistunut ja kehittynyt huomattavasti :) Muutamassa näyttelyssä ehkä kesän aikana käydään ja muuten mennään niin kuin ennenkin :) Milli jatkaa mummona olemista eli sohvaperunase on ja pysyy :D

Demin kanssa kierrettiin näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin, pentuna 3x ROP pentu, 3x VSP pentu tai jotenkin noin ja ulkomailla 2xROP pentu (Virossa) ja Virosta myös napsahti junnuiässä 2x j-sert ja pn-sijoituksiakin :) Liettuassa se sai myös junnusertin ja oli ROP ja RYP-2!  Demi kävi pentukurssilla ja agilityssä aloitettiin alkeiden opettelu. Ensi vuonna metästetään Latvian junnuserti ja virosta se viimeinen, nämä matkat onkin jo varattu ;)

Muru kävi pentukurssilla ja ensimmäisessä pentunäyttelyssä ollen PEK2 KP :) Alkuvuodesta se pääsee metsästämään junnusertejä ja titteleitä :) Katsotaan mitä siitä kasvaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti