sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Pennun tuoksuinen päivitys

Tiistaina aamulla Säteellä laski lämmöt alle 37 asteen. Lähdin iltavuoroon ja kun illalla n. klo 23.00 olin kotona, oli Säde todella levoton. Siirryin siis nukkumaan sen kanssa pentuhuoneeseen ja yöhän meni valvoessa, välillä torkahdin hetkeksi. Keskiviikkona sama meno jatkui, lähdin Hassen ja Demin kanssa lenkille neljän maissa ja kotiin palattuani huomasin pentuhuoneessa limalätäkön joten tästä sitten alkoi odotus :) Kaikki tapahtui nopeasti, n.17.00 siis alkoi, klo 18.15 syntyi ensimmäinen pentu ja neljäs 19.00, sitten tulikin pidempi tauko, odoteltiin ja odoteltiin ja viimein sieltä tuli ulos kuollut kehittymätön pentu, sen jälkeen taas pidempi tauko ja toinen kuollut pentu, joka oli kyllä kehittynyt hyvin, painoi 100g. Saattaa olla, että kuoli  hapenpuutteeseen pitkittyneen odotuksen ansiosta tai sitten on kuollut jo aiemmin, tämä olisi ollut urospentu..No tässä vaiheessa kaikki 6 olivat tulleet ulos, niin kuin röntgen meille kertoi. Vein Säteen ulos, kävin pesemässä sen ja vein akaisin pentulaatikkoon pentujen luo. Hetken seurasin tilannetta ja kun kaikki oli hyvin lähdin käymään seolla hakemassa lisää tupakkaa ja juomassa pikakahvit. Äitini soitti hetken päästä että hei täältä tulee vielä yksi!! Äkkiä kotiin ja ajattelin että sekin on varmasti kuollut, mutta ei. Se oli 98g painava pieni tyttö!

Ensimmäinen pentu oli uros, isoin pentu (215g), toinen oli narttu, kolmas uros, neljäs narttu ja viimeinen pentu oli narttu. Loppusaldo siis 2 urosta ja 3 narttua. Ensimmäinen yö meni itselläni valvoessa ja seuraillessa pientä (Siina junioriksi sitä kutsumme) Siinaa. Yö meni hyvin ja seuraava päivä, toisena yönä Säde oli levoton, aamulla pentulaatikosta löytyi kuollut pentu :( Toinen suuremmista narttupennuista oli jostain syystä kuollut, joko Säde oli sen tallonut tai sitten sillä on ollut joku synnynnäinen vika. Aamulla mittasin Säteeltä lämmöt ja ne olivat yli 39 asteen, soitin eläinlääkärille ja saimme päivystyajan parin tunnin päähän. Säteellä ei röntgenin mukaan näkynyt mitään, ilmaa suolessa, mutta ei muuta. Saatiin kuitenkin kipulääkettäja antibiootteja mukaan ja aloin antibiootteja illalla sille syöttämään, koska lämpöä oli (eläinlääkärin mittarin mukaan ei ollut). Seuraavana yönä Säde olikin paljon rauhallisempi. Levottoman yön ja reilun 3h eläinlääkäri reissun seurauksena pikkupennun paino laski 91g mutta tänään (2päivää myöhemmin) painoa on jo 116g joten paino nousee kokoajan :) Lisäruokaa annan pienelle pennulle parin tunnin välein ja tissillä se viettää tiiviisti aikaa ja maha onkin aika pullea! :D

Kaikki ei mennyt taaskaan kuin elokuvissa, mutta tästä jatketaa! :) Itse olen tiistain jälkeen nukkunut noin 13h yhteensä, vähän on pää jumissa, mutta muuten olo mitä parhain! :) Toivotaan vaan, että seuraavat pari viikkoa menisi hyvin ja myös pieni Siina juniori selviäisi! :) Narttupennuista sijoitan toisen! Molemmat urokset ovat vielä vapaana, sijoituskoti vielä puuttuu mutta toiselle tytölle on ollut kysyntää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti