maanantai 11. maaliskuuta 2013

Viikonlopun hulinat ja astutus pulinat :)

Mietin ensin otsikko tämänkertaiselle tekstille, mutta katostaan mitä siihen keksin, kunhan ensin kirjoitan meidän viikonlopusta.

Säteen sulho Burre saapui meille kahden maissa perjantaina, itse ehdin juuri aamuvuorosta kotiin ja ehdin pissattamaan omat koirat. Charloten kanssa juotiin kahvit ja hoidettiin paperiasiat kuntoon, sitten otinkin Säteen tutustumaan Burreen ja leikki alkoi, mitää en perjantaina kuitenkaan tapahtunut, Säde oli leikissä mukana, mutta ei antanut Burren astua. Charloten lähtiessä kotia kohti, jäi Burre meille viikonlopuksi ja lähdinkin sen kanssa heti lenkille.

Lauantaina menin töihin, Burre sai asustaa minun huoneessa, tytöt ovat koirahuoneessa ja omat pojat ja Demi muualla talossa vapaana :) Aamusta kokeiltiin uudestaan astutusta, mutta tuloksetta. Sunnuntaina aamulla sitten onnistui ja samoin tänään aamulla! Kymmenen jälkeen lähdinkin viemän Burrea takaisin kotiin.

Viikonlopun nukuin itse sohvalla omien poikien ja Demin kanssa. Pojat ovat syöneet huonosti, mutta sehän on ihan ymmärrettävää :D Lenkkeilty ollaan paljon, Burren kanssa lenkkeiltiin kolme kertaa päivässä n. tunnin lenkki :) Omat pojat + Demi kokoonpano pääsivät kaksi kertaa päivässä lenkille ja tytöt myös. Yhteensä pe-su aikana lenkkeilin suurinpiirtein n. 9-10h, onneksi äitini auttoi myös koirien ulkoiluttamisessa!!
Tuohon päälle sitten oltiin vielä tuossa omassa pihassa :) Sekä la että su aamuna heräsin seitsemän jälkeen ja lähdin Burren kanssa aamulenkille, pakkasta oli molempina päivinä n. -17 astetta mutta kun oli paljon vaatetta päällä niin ei tuntunut yhtään kylmältä :)

Oli ihana tutustua Burreen oikein kunnolla, lenkillä se tuli toimeen hyvin muiden koirien kanssa, ei haukkunut muille koirille tai ihmisille ja totteli hyvin käskyjä (jotka on opetettu sille ruotsiksi) :) Täällä meillä Hasse oli ainut joka Burrelle murisi, kun niiden ohi mentiin, tosin syyn ymmärtää kun talossa on juoksuisia narttuja :D
Burresta löytyi samoja piirteitä niin luonteessa kuin ulkonäössä kuin Untossa. Innostuessaan molemmat pyörivät ympyrää, molemmat ovat hyväluonteisia ja tulevat toimeen vieraiden koirien kanssa sekä molemmat tykkäävät olla rapsuteltavana ja laittaa etutassut syliin :) Ulkomuotonsa puolesta Unto oli hieman Burrea isompi, Untolla on hieman karkeampi turkki, Burre taas on tummempi naamastaan, sekä värimerkit ovat selvemmät. Burre on kyllä miellyttänyt minun silmää siitä lähtien kun sen ensimmäisen kerran näin! :)

Nyt toivotaan että ultrassa näkyisi pieniä pörröpöksyn alkuja, ultraan menemme viikolla 16.

Viikonloppu vei kyllä voimat, niin monta erilaista asiaa huomioitavana, paljon lenkkiä, ulisevia uroksia, sekä lyhyitä katkonaisia yöunia sohvalla, työt sekä se, ettei ehtinyt paljoa hengähtää. Nyt on rauhallista, pojat tosin vinkuvat koirahuoneen portin luona tytöille, mutta luulen että nekin ensi yönä nukkuvat kunnon unet kun päästään alakertaan nukkumaan taas :) Ovathan nekin valvoneet pari yötä ja päivää tuossa koirahuoneen oven luona :D Myönäänä että viikonloppu kiristi välillä hermoa, varsinkin iltaisin kun olisin ollut jo kaheksalta valmis kaatumaan sänkyyn, mutta oli vielä kaikkien kolmen ryhmän pissatus edessä (johon kuluu aina se 20-30min yhteensä). Onneksi minulla on takana tukijoukko, jotka auttavat parhaansa mukaan! Kiitos heille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti