maanantai 9. maaliskuuta 2015

Niin surua kuin iloakin..

Paljon on ehtinyt parin kuukauden aikana tapahtua. Aloitetaan siis tammikuusta ja niistä ikävistä uutisista.

20.1. sanoimme Untolle jäähyväiset. Ne jotka eivät Unton tarinaa tiedä niin kerron sen tässä lyhykäisyydessään. Unto alkoi 5kk iässä ontumaan, se vietiin eläinlääkäriiin ja kuvissa paljastui, että sillä on kyynärluu kasvanut lian pitkäksi ja se pitäisi leikata. Pääsimmekin nopeasti leikkaukseen ja luu katkaistiin, tilalalle laitettiin metallitappi ja jalka luutui uudestaan hyvin. Ainoa ihmetyksen aihe kontrollikuvissa oli poikki ennyt metallitappi, siis luu oli ehjä, mutta sen sisällä oleva metallitappi oli mennyt poikki. No se ei Untoa haitannut, kävimme sen kanssa näyttelyissä junnuiässä yms..2 vuoden iässä alkoi taas ontuminen pahenemaan, Untolla halvaantui kyseinen jalka aina välillä ja epäilimme metallitapin liikkuvan ja painavan ajoittain hermoa joten metallitapin katkenut pää poistettiin. Halvauskohtaukset loppuivat, mutta ontuinen jatkui..2014 syksyllä Untolle kokeiltiin cartrophen pistoksia kuukauden ajan, mutta tulokset eivät oleet odotetut. Aluksi vaikutti että ne auttaisivat, mutta Unto oli todella unelias, nukkui vaan ja välillä söi, komannen pistoksen jälkeen ontuminen palasi eikä viimeistä pistosta eläinlääkärin mukaan kannattanut antaa, koska kuurista ei ollut ollut mitään hyötyä. Tammikuussa siis päätimme antaa Unton mennä, annoin luvan käyttää sitä opetusmateiaalina opiskelijoilla. Unto saa siis tehdä hyvää myös tuonpuoleisessa. Unto oli 3,5v <3

BY MVA LV EE JMVA TLNJW-12 EEJV-12 ESWOOD JAZZ UP THE PARTY ( 7.6.2011-20.1.2015) 
Helmikuussa startattiin sitten Hassen ja Gildan kanssa ensimmäiset startit agiradoilla Kirkkonummella. Hasse sai juosta kaikki 3 rataa, tuloksina 2 agiradalta 2.sija 15vp ja 1.sija ja LUVA! Hyppärille osallistui myös Gilda ja molemmille hyl. Gildalle haettiin sitä kisavarmuutta uudesta paikasta. Toka este oli rengas, jonka se kiersi enkä lähtent korjaamaan, jotta hyvä vire säilyisi ja jatkoimme rataa ja koiralla oli kivaa :) Ensi lauantaina olemme menossa Janakkalaan, Hasse ilmitettu 3 radalle ja Gilda 2 radalle (hyppäri ja agirata).

Nyt sitten vielä lopuksi iloiset uutiset eli meillä on pentuja! Demi synnytti viime perjantaina 6.3 6 pentua. Pennut menevät Demin kasvattajan Outin kennelnimen alle, mutta syntyivät ja kasvavat täällä meillä. Jakauma on seuraava: 2 buff urosta, 1 musta uros, 1 black & tan uros, 1 buff narttu ja 1 musta narttu.Pentuja on vielä vapaan ja Outilta saa lisätietoja :)


Hasse on ilmoitettu 11.4 olevaan luonetestiin, 18.4 oleville metsästyspäiville sekä  tiedossa olisi muutamat mejä-kokeet, josko mahduttaisiin. Muutakin jännittämisen aihetta meillä täällä on, mutta niistä lisää sitten kaikkien palikoiden loksahtaessa kohdalle, jos niin käy ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti